Son Yazılar

Kore Eğlence Şirketleri (En Güncel)

   ♚ Biliyorsunuz K-Pop yani Güney Kore Popu son yıllarda teknolojininde gelişmesiyle baya yükseldi.Bu yükseliş tabiki de kendiliğinden oluşan bir şey değildir.Bu yükselişin arkasında Müzik ve Eğlence şirketleri var.Biraz size Müzik ve Eğlence şirketlerindeki düzen nasıl işliyor bunu anlatmak için bu yazıyı yazmayı uygun gördüm.



 Ekstra bilgi: Güney Kore eğlence sektöründe şarkıcılara, ''Şarkıcı''yerine ''İdol'' denir.
Burası önemli İdol ne demek demeyin sonra 😇

Şimdi Güney Kore eğlence şirketlerinde sistem şöyle işliyor; 
Örneğin A şirketi diyelim
A şirketi bir yarışma düzenliyor şarkı veya dans üzerine değişebiliyor bu yarışma.A şirketi diyor ki bu yarışmada ilk 5'e gireni şirketimize alacağız ve stajyer yapacağız.(Stajyerde şirket bünyesi altında şarkıcılık,oyunculuk,sunuculuk gibi alanlarda sizi geliştirip sektöre hazırlamak).Tabi ki sadece yarışmayla değil A şirketine yüzü ve fiziği düzgün şarkıcılık veya oyunculuk alanında herhangi bir yeteneği  olan gençlerde eğer yeterli bulunurlarsa şirkete girip Stajyer olabiliyor.Tabbiiiii burada bi durmak lazım!. Her stajyer Debut(sahneye çıkış) yapamıyor.Şirket yeterli görürse Debut'u hak kazanıyor.

Sistem üstteki gibi Çıkış yapmaya hak kazanalar genellikle Grup yada Solo olarak takım oluşturuluyorlar ve çalışma rahatlığı için yurda yerleştiriliyorlar.

Pekiiiiii bu eğlence şirketleri yani Entertainmentleri kim kurdu?  Güney Koredeki en  büyük eğlence şirketleri kimler?Entertainmentlerin içinde hangi gruplar ve şarkıcılar var? Hangi İdol/Grup Hangi Şirkette?. Bunların cevapları için ⇓ 
Kore Eğlence Şirketleri

Sm Entertainment
Geçmiş:Sm Entertaiment, Güney Korede Lee Soo Man tarafından kurulan bağımsız bir Kore plak ajansıdır.
Kuruluş:1989
Bünyesinde Bulundurduğu Ünlüler: Girls Generation, BoA, Super Junior, Shinee, Exo, Nct, F(x), Tvxq, Red Velvet, Kim Ha Neul, Kim Soo Roo,Lee Yeon Hee,Song Jae Rim,Yoon So Hee, Cheondung, Sulli, Park So Yeon, Kang Ho Dong, Jeon Hyun Mo, Seo Jang Hoon, Kim Yong Chul, Lee Su Geun gibi öne çıkan isimler bulunmaktadır.
...
Yg Entertainment
Geçmiş:Yg Entertainment eski Seo Taiji&Boys  grubu üyesi Yang Hyun Suk tarafından kurulmuştur.
Kuruluş:1996
Bünyesinde Bulundurduğu Ünlüler:Bigbang, Wınner, Ikon, Lee Hi, Psy, dağılan 2ne1, Blackpink, Sechskıes, Epik High, Akdong Musıcıan, Jinusean, Im Ye Jin, Cho Ji Woo, Cha Seung Won, Kang Dong Won, Go Joon Hee, Son Ho Jun, Lee Soo Hyuk, Yoo In Na, Lee Jong Suk, Kim Sae Ron, Lee Sung Kyung, Nam Jo Hyuk gibi öne çıkan isimler bulunmaktadır.
...
Jyp Entertainment
Geçmiş:Park Jin Young tarafından kurulan şirket 2001 yılında Jyp Entertaiment ismini almıştır.
Kuruluş:1997
Bünyesinde Bulundurduğu Ünlüler: 2pm, dağılan Miss A, dağılan Wonder Girls, 15&, Got7, Day6, Twice, Beak A Yeon, Somı, Yoon Park, Song Ha Yoon gibi öne çıkan isimler bulunmaktadır.
Buraya kadar saydığım üç şirket Güney Korenin en büyük eğlence şirketlerinden ilk 3 tanesiydi.Bu şirketler hisselerini satarak daha fazla  gelir elde etmektedirler.
Woollim Entertaiment 
Geçmiş:Kim Min Seok tarafından kurulan şirket İnfinite grubunun çıkış yapmasıyla büyük bir büyüme yaşamıştır.
Kuruluş:2003
Bünyesinde Bulundurduğu Ünlüler: İnfinite, Lovelyz, Golden Chıld, Park Joo  Hwan gibi öne çıkan isimler bulunmaktadır.
...
Starship Entertainment
Geçmiş:Kim Si Dae tarafından kurulan şirket Sistar grubunun çıkış yapmasıyla büyük bir büyüme yaşamıştır.
Kuruluş:2008
Bünyesinde Bulundurduğu Ünlüler: dağılan Sistar, Mosta X, Boyfriend, Unıq, Cosmıc Girls, K Will, Mind U, Mad Clown, Jungigo, Lee Dong Wook, Kim Ji Won, Kim Bum, Yoo Yeon Seok, Lee Kwang Soo, Park Min Woo, Jeong Sewon gibi öne çıkan isimler bulunmaktadır.
...
Fnc Entertainment
Geçmiş:Hang Sun Ho tarafından kurulan şirket CJ E&M Music and Live'a bağlı olan şirket daha sonra Fnc adını aldı.Ft İsland'ın çıkışından sonra ivme kazanmıştır.
Kuruluş:2006
Bünyesinde Bulundurduğu Ünlüler: Ft İsland, Cnblue, N. Flaying, AoA, Honeyst, SF9, Kwak Dong Yeon, Lee Dong Gun, Jung Hye Sung,Yoo Jae Suk, Lee Guk Joo, Ro Hong Chul, Jung Hyun Don gibi önde gelen isimler yer almaktadır.
...
Cube Entertainment
Geçmiş:  Hong Seung Sung ve Monica Shin tarafından kurulan eğlence şirketi alt şirketleri iseA Cube ve Cube Dc.
Kuruluş:2006
Bünyesinde Bulundurduğu Ünlüler: Hyuna, Clc, Btob, Pentagon. A-Pink gibi öne çıkan isimler yer almaktadır.
...
Fantagio Entertainment
Geçmiş: Na Byeong Jun tarafından kurulmuştur.
Kuruluş: 2008
Bünyesinde Bulundurduğu Ünlüler: Weki Meki, Astro, 5Suprize, Hello Venus, Suprize U, Ong Seung Woo, Kang Han Na, Kim Sung Kyun gibi öne çıkan isimler yer almaktadır.
...
Dsp Entertainment-Media
Geçmiş: Lee Ho Yeon tarafından kurulmuştur.Dağılan Kara ve SS501 in eski şirketidir.
Kuruluş:1991
Bünyesinde Bulundurduğu Ünlüler: April, Kard, A JAX, Heo Yong Ji gibi öne çıkan isimler yer almaktadır.
...

Pledis Entertainment
Geçmiş: Hang Sun Soo tarafından kurulmuştur.
Kuruluş: 2007
Bünyesinde Bulundurduğu Ünlüler: Nuest, After School+Orange Caramel, Seventeen, Hang Dong Geun, Pristin gibi isimlere ev sahipliği yapmaktadır.
...
Ts Entertainment
Geçmiş:Kim Tae Sung tarafından kurulan şirket B.A.P nin çıkış yapmasıyla büyük bir ivme kazanmıştır.
Kuruluş: 2008
Bünyesinde Bulundurduğu Ünlüler: B.A.P, Secret, Untouchable, Sonamoo, D.Action gibi isimler yer almaktadır.
e: large;">...
Big Hit Entertainment
Geçmiş: Eski Jyp çalışanı Bang Si Hyuk tarafından kurulmuştur.İlk defa  kız grubu Glam'ı çıkartan daha sonra dağıtan Big Hit'in şuan tek sanatçısı Bts'dir.
Kuruluş: 2005
Bünyesinde Bulundurduğu Ünlüler: Bts(Bagtan Boys), dağılan Glam grubuna ev sahipliği yapmaktadır.
...
Jellyfish Entertainment
Geçmiş: Hwang Se Jun tarafından kurulmuştur.
Kuruluş: 2007
Bünyesinde Bulundurduğu Ünlüler: Vıxx, Gugudan, Sung Sı Kyung, Jang Hye Jin, Cho Hye Jung, Jung So Min,Kang Ji Hwan gibi isimler yer almaktadır.

...
Ayrıca:Lee Hyori, Eric Nam-- B2M Entertainment, Girls Day, Map6, Mc-Mong--Dreamtea Entertainment,Highlight--Around Us Entertainment, G-Friend--Source Musıc şirketleri altında aktivitelerini sürdürmektedir.
...


Peki listede olmayan gruplar ve şirketleri hangileri ?

''Bu listedeki bütün bilgiler şirketlerin kendi sitelerinden toplanmıştır.Listedeki grup, solo şarkıcı,oyuncu, komedyenler öne çıkanlar olarak derlenmiştir.Bu yazı ve fotoğraflar Ruhsa'dan İnciler Kore Bloğu için hazırlanmıştır.İzin alınmadan kullanılması yasaktır.''

Paylaş:

◣Yazar Hakkında◥ Farklı olmak için değil mutlu olmak için yaşa diyen 20'li yaşların ortasında ehlikeyif bir insan. Sosyal Medya'da Ruhsa'dan İncileri Takip Etmeyi Unutma!

12 yorum:

  1. Adamlar bu sektöre baya önem veriyor.😀

    YanıtlaSil
  2. Yeni yeni şeyler öğreniyorum :)

    YanıtlaSil
  3. ooo araştırmacı gasteciiii :)

    YanıtlaSil
  4. bilmediğim bir konu hakkında detaylı bilgi aldım, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Apink PlanA Entertainment altında çıkış yapmadı mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani A-pink aslında çok şirketle çalışmış ilk onla mı çıkış yaptılar pek bilinmiyor ama şuan Cube altındalar hepsi :)

      Sil
  6. Şimdi Türk biri gitse performansını sergilese, beğenilme onu gruba alırlar ı yada şarkıcı yaparlar ı lütfen yanıt verebilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle bişi var bir türk gitse dahi şirketin kapısında alınma ihtimali diye bir şey var maalesef öle elini kolunu sallaya sallaya girilebilecek yerler değil maalesef şirketler.Ama ben şunu düşünüyorum koreliler kendi yüzlerine benzeyen yüzleri seviyorlar atıyorum gruplarda taylandlı üyelerin çok olması gibi.Demem o ki bir türk gibi belirgin yüz şekliniz yoksa ve korece bilip konuşabiliyorsanız(önemli bir detay) yetenekliyseniz neden olmasın :).

      Sil