Son Yazılar

A Korean Odyssey Yorum ve Replikleri

A Korean Odyssey Yorum ve Replikleri
Hani böyle en sevdiğiniz çikolatayı yada sizin için değerli olan şeyleri sona saklarsınız ya A Korean Odyssey  de benim için öyle değerliydi.İzlemeye ve de başlamaya kıyamadığım bir diziydi...

Oyuncular
A Korean Odyssey Yorum ve Replikleri

Bu ilk başta izlemeye kıyamadığım bu diziyi gelin replikleriyle birlikte irdeleyelim🧐.


A Korean Odyssey Yorum ve Replikleri

İlk önce A Korean Odyssey'in uzun konusundan bahsedeyim;


Son O Gong(Lee Seung Gi) namı değer Yüce Bilge aslında bir tanrıdır fakat tanrı olmaya aykırı bir davranışta bulunur ve bir dağa hapsedilir.Jin Seon Mi(Oh Yeon Seo) ise hayaletleri görebilen bir kız çocuğudur.Jin Seon Mi bir şekilde Yüce Bilgeyi hapsedildiği dağdan kurtarır ve ikili anlaşma yapar anlaşma ise şöyledir; Yüce Bilge her ne şartta olursa olsun Jin Seon Mi yi kötü ruhlu hayaletlerden koruyacaktır, Yüce Bilgenin adını söylediği zaman hemen koşup gelecektir.Fakat Yüce Bilge bu anlaşmaya uymaz ve çeker gider.İkili yıllar sonra karşılaştığında ise biri av biri avcı olur.Jin Seon Mi kendini korumak adına Yüce Bilgeyi aşık eden Geum Gang Goo adı verilen bir bileziği ona takar ve olaylar başlar.
A Korean Odyssey Yorum ve Replikleri
Siz buna Geum Gang Go demişisiniz ama bu bildiğin Adana burması😀

Konuyu iyice açıklamak istedim çünkü baya karmaşık bir yapıya ve konuya sahip A Korean Odyssey.

Hani ilk tanıtım yazısında da bahsettiğim gibi Goblini geçecek diyorlar demiştim ya Tanıtım yazısı için Tık tık .Yok yanından dahi geçemez zandımca.Başta seçilen konu mükemmelin ötesinde olsa da hikayenin aktarılış tarzı ve bölüm uzunluğu bu iddiayı yok ediyor.
A Korean Odyssey Yorum ve Replikleri
12. bölüme kadar mükemmel ötesi geçen dizi 12.bölümden sonra topallamaya ve aksamaya başlıyor.Finale kadar bir sürü boşluklar oluşuyor.Dizi içindeki karakterler bu boşlukları birbiriyle konuşarak yorumlayarak çözüm bulmaya çalışıyor.
A Korean Odyssey Yorum ve Replikleri
Oyuncular için konuşacak olursak mükemmel bir kadro bir araya toplanmış.Ne kadar az görünen Hong Gi ve Bora olsa da hikayede kimse boş bırakılmamış.Her karakterin sırası gelince farklı bir yönünün ortaya çıkması güzel karakterlerin hikayelerinin boşlukta kalmaması mükemmeldi.
A Korean Odyssey Yorum ve Replikleri

Spoi olabilir!!!

Önce Tatlı☝
Lee Seung Gi ve Cha Seung Won arasında doya doya bromance izledik😍.
⇨Fantastik yapı ve hayaletler(ifrit) güzeldi.
⇨12.bölüme kadar her bölümde farklı bir hikaye işlenmesi mükemmeldi.
⇨Lee Seung Gi'nin saç modeli kesinlikle çok güzeldi.Daha önce hiç rastlamadığım bir saç imajıydı😛.


Sonra Tuzlu☝
Bazı olaylar çok aceleye getirilmişti Örneğin;Bu Ja'nın gidişi ve Ejder Prens'in ölümü.
⇨Ma Wang'ın sevdiği kadınının ızdırabını dindirebilmek için Tanrı olmak istiyordu dizi ortalarında sevdiği kadının ızdırabı dindi fakat Ma Wang hala Tanrı olmak istiyordu🤨.
⇨Jin Seon Mi Yüce bilgenin adını öylesine konuşurken söylediğinde Yüce Bilge gelmiyordu.Oysaki anlaşmada adını her söylediğinde Yüce bilgenin Jin Seon Mi'nin yanında bitmesi lazımdı.?
⇨Hele son 3 bölüm kim neyi ne için yaptı anlayamadık ve anlamamız zorlaştı çünkü;Ortada bir neden yoktu!!

...
A Korean Odyssey Yorum ve Replikleri
Dizi finali her yöne çekilebilecek şekilde yaptı.Buda açıkçası bana neden bu fantastik dizilerin sonu bir garip bağlanıyor? sorusunu getirdi.Yani bizi sonunda herkesin mutlu olacağı bir son altyapısı hazırlamışken alelade bir son bölüm yakışmadı.

A Korean Odyssey Yorum ve Replikleri
Hele sonundaki sürpriz bana ''İyce Türk filmine bağladınız HAAA!!''  attırdı.
Sonuyla ve 12,13 bölümünden sonra yaşananlarla bize saç baş yolduran A Korean Odyssey'in her sahnesiyle zirveye oynaması ve bunu başaramaması üzse de😌.Dizinin 2.sezonun olacağına yönelik söylemler beni umutlandırıyor🤗

A Korean Odyssey Yorum ve Replikleri
Her şeye rağmen ''Geçtin'' Ma Wang'ıyla,temizlik hastası Ceo'suyla,çürük zombisiyle,kaçık maymunu ve saf Sam Jang yla bana güzel vakitler geçirtti.Heleki Ost'ları mükemmeldi!!!Diziyi izlemeseniz bile Ost'larını mutlaka dinleyin derim👌.

İnstagram Anketinin Sonucu↼

-Geri kalanını da gelin beraber tartışalım👋-
10/6
⇢⇠
Sosyal Medya Hesaplarımız
Youtube 
Ayrıca sitenin sol tarafındaki çana 🔔tıklayıp abone olursanız da yazılara hemen ulaşabilirsiniz!

Paylaş:

◣Yazar Hakkında◥ Farklı olmak için değil mutlu olmak için yaşa diyen 20'li yaşların ortasında ehlikeyif bir insan. Sosyal Medya'da Ruhsa'dan İncileri Takip Etmeyi Unutma!

0 yorum:

Yorum Gönder