Son Yazılar

7 Yıl Lanetini Atlatamayan K-Pop Grupları

7 Yıl Lanetini Atlatamayan K-Pop Grupları
Merhaba birbirinden meraklı güzel arkadaşlarım😊.Bu İncimde size K-Pop'un 7 yıl lanetini ve kurbanlarından bahsedeceğim.Haydi başlayalım  o zaman!.
7 Yıl laneti nedir? Neden 7 yıl? Gerçek mi?
Bir idol grup çıkış yapmadan önce belli bir eğitim alıyorlar bunu daha önce Kore Eğlence Şirketleri adlı yazımda belirtmiştim.Peki çıkış yaptıktan sonra neler oluyor?.Şirketler bu gruplara yada şarkıcılara belli şartları olan kontratlar imzalatıyorlar.Bu kontratlar ya 7 yıl yada 5 yıl süreli olarak değişiyor.Peki bu lanet mevzusu nereden geliyor?Yapılan kontratların bitiminde grup üyeleri eğer kariyerlerinin gidişatından memnun değillerse yada tam tersi memnunlarsa isteğe göre kontratı iptal edip şirketten ayrılıyorlar yada tekrar kontrat imzalayıp yollarına devam ediyorlar.
Bizim ilgilendiğimiz taraf ise 7 yılın sonunda kontratlarını iptal edip kendi yollarına bakan gruplar.Bu gruplar kendi geleceklerini ve kariyerlerinin devamını getiremeyeceklerini düşünmüşler ki 7 yılın sonunda ayrılma kararı almışlar yada üye ayrılıkları yaşamışlardır.
7 yıl laneti  gerçek mi? Evet gerçek bu durumdan o kadar çok etkilenen gruplar olmuş ki buna göz yummak mümkün değil.
Evveeettt geldik fasulyenin faydalarına gelin hep beraber  7. yılına gelememişken yada 7.yılında ayrılıklar yaşamış grubu dağılmış,skandallar yaşamış K-Pop gruplarını incelemeye👀

SİSTAR
7 Yıl Lanetini Atlatamayan K-Pop Grupları
Sistar 2010 yılında Startip Entertaiment tarafından kurulan 4 üyeli bir kız grubuydu.Geçtiğimiz 2017 de üyelerin kendilerine farklı yollar çizmek istemeleri nedeniyle grup dağıldı.7 yılın ardından temiz bir ayrılık yaşayan grup şimdilerde birbirleriyle görüşüyorlar mı bilinmez ama biz Sistar'sız bir yaz düşünemiyoruz şimdiden.

KARA
7 Yıl Lanetini Atlatamayan K-Pop Grupları
2007 yılında DSP Media tarafından kurulan grup Asya dalgasının öncülerinden.Fakat bu popülerlik yerini koruyamadı ve grup üyelerinden Jiyoung ve Nicole 2014 yılında gruptan ayrıldı.Kara nın kalan üyeleri Kara grubunun başarısını devam ettirmek adına gruba yeni bir üye seçtiler.Yine aynı yıl Kara Project'i düzenleyerek  Heo Yong Ji yi gruba aldılar fakat işler bekledikleri gibi gitmemiş olacak ki 2016 yılında Gyuri,Go Hara, Han Seung Yeon DSP Media'dan ayrıldı ve grup dağıldığını ilan etti.Tüm bu olanlar içinde ise sadece 2 yıl onlarla promosyon yapan yeni üye Young Ji'ye oldu.Şuan Han Seung Yeon hariç hiçbir üyenin adam akıllı başarısı yok maalesef.

RAİNBOW
7 Yıl Lanetini Atlatamayan K-Pop Grupları
Rainbow grubu 2009 yılında DSP Media tarafından kuruldu.Aynı yıl çıkış yapan gurup kariyerleri boyunca tek düze bir şekilde ilerledi.Maalesef ki bu tek düzelik 7 yıl boyunca onlara kaçınılmaz sonu getirdi ve üyeler kendi kararıyla grubu dağıtmaya karar verdiler.2016 yılında grup dağıldığını açıkladı ve üyeler kendi yollarına gittiler.

2NE1
7 Yıl Lanetini Atlatamayan K-Pop Grupları
2009 Yılında Yg Entertainment tarafından kurulan grup üyelerden Park Bom'un 2014 yılında başına gelen uyuşturucu skandalı grubun pimini çekti.Grubun aktivitelerine ara vermesinin ardından 2016 nisan ayında üyelerden Minzy'nin ajanstan yeteri kadar destek görmediği nedeniyle ayrılışı grubun dağılışına bir darbe
daha  oldu.Aynı yıl Sandara Park,Cl ve Park Bom bir ayrılık şarkısı seslendirerek hayranlarına veda ettiler.Onlar ileride birleşirler mi bilinmez ama K-Pop tarihi sırf ön yargılarından dolayı bir grubu daha mahfettiler diyebiliriz.

MİSS A
7 Yıl Lanetini Atlatamayan K-Pop Grupları
Jyp Entertainment  tarafından 2010 yılında kurulan grup çıkış yaptığı andan itibaren popüler olmuş fakat bu popülerlik zamanla tek bir üyenin Suzy'nin etrafında toplanmasıyla kaçınılmaz sonu getirmiştir.2016 yılında Jia'nın sözleşmesinin bitmesi ve ülkesi olan Çin'e geri dönmesi bu süreci hızlandırsa da asıl dağılış 2017 yılında Jyp'ni resmi bildirisiyle gerçeklik kazanmış oldu.Kariyerinde ortalama 5 yıl gibi bir aktif dönem yaşayan Miss A aslında kurtulabilirmiydiii?düşündüren sorular arasında.

TVXQ
7 Yıl Lanetini Atlatamayan K-Pop Grupları
Yine K-Pop'u dünyaya ilk tanıtan gruplardan biri olan TVXQ 2003 yılında Sm Entertainment tarafından kuruldu.2009 yılında gelir dağılımı eşitsizliğinden doğan sebepten dolayı Yoochun,Jaejoong,Junsu gruptan ayrılma kararı aldı ve Sm'e dava açarak gruptan ayrıldılar.Kalan iki üye dağılmayı ve şirketten gitmeyi redderek TVXQ adı altında hala aktivitelerini sürdürmektedirler.Başka bir şirket altında JYJ'i kuran 3 üye yıllardır albüm çıkartmıyor ve başına gelmedikte kalmıyor.Anlayacağınız büyük bir şirkete kafa tutmanın bedelini her şeyleriyle ödediler ve ödemeye de devam ediyorlar.

4MİNUTE
7 Yıl Lanetini Atlatamayan K-Pop Grupları
2009 Yılında Cube Entertainment sayesinde kurulan grup çıkışından bu yana yine ilginin ve popülaritenin eşit dağılmamasından dolayı zor zamanlar geçirdi.Fakat o şartlarda bile beraber kalan grup üyeleri 7 yılın ardından 4 üye  şirketin kendilerine arka plana attığı gerekçesiyle(ki haklılar) şirketten ve gruptan ayrıldıklarını ilan ettiler.Hyuna, Cube Entertainment ile kontrat yenilerken diğer üyelerde şirketten ayrılıp oyunculuk şarkıcılık gibi alanlara yöneldiler.



''Bu yazı Ruhsa'dan İnciler Kore ve UzakDoğu bloğu için hazırlanmıştır.''

Paylaş:

◣Yazar Hakkında◥ Farklı olmak için değil mutlu olmak için yaşa diyen 20'li yaşların ortasında ehlikeyif bir insan. Sosyal Medya'da Ruhsa'dan İncileri Takip Etmeyi Unutma!

10 yorum:

  1. Kara grubunun bir dizisini izleyerek 😊 Kpop ile tanışmıştım sonra snsd ve t-ara geldi ancak 2ne1 grubu da orjinal bir gruptu en çok miss A diyorum biraz daha şarkılar yayınlayabilirlerdi😔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Miss a yayinlarlardi da grup üyeleri zandimca yakin degillerdi ondan da kaynaklandi diye dusunuyorum🤔

      Sil
  2. Genellikle kız grupları dağılmış sanki. o.o

    YanıtlaSil
  3. 7 yıl sendromu he, bilmiyodum saoool :)

    YanıtlaSil
  4. Sistar'ın dağıldığını yeni duydum.Kötü olmuş.
    4Minute'e çok üzülmüştüm çünkü en sevdiğim badgirl gruplarından biriydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Sistar ve 2ne1 beni en cok etkileyenler oldu 4munite nin bence dagilacagi belliydi sanki🤗

      Sil
  5. Hiçbirini bilmiyorum. Hiç merakım olmadı bu gruplara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir ama acıp bi Sistar ve miss A dinlemenizi tavsiye ederim nacizane :)

      Sil